jamiebetz.reismee.nl

3e week in Maleisie

Ik schrijf alles even per week, anders worden het wel hele lange verhalen! Dus eerst week 2 lezen!

De 28e zijn we heerlijk op het strand gaan liggen van Long beach, lekker tanning team. Tot we besloten wat te gaan drinken om af te koelen, dat was niet nodig geweest want toen ging het weer eens regenen. Wel warme regen hoor! Ik heb mijn eigen pony weer bijgeknipt, en ben best trots op mezelf want het ging heel goed hihi! We zijn ' s avonds bij Panaroma gaan eten, in het restaurant. Maar we konden alleen alcohol bestellen bij de bar, heel apart zit het hier in elkaar. Een biertje is hier 10 ringit, en een fles Monkey Juice, een soort rum is 25 ringit, dus wij hebben met zn vieren een fles gekochten die gedeeld dat is veel goedkoper, want cola is 3 ringit. Maar goed na het eten zijn we naar de bar gegaan, je kan op de grond aan lage tafels zitten, aan de bar zitten of dansen. Het was heel druk en gezellig, Emilie ging met brandende touwen dansen, dat had ze in Thailand geleerd heel vet maar ik zou het echt nooit doen.

De volgende dag hebben we lekker uitgebrakt op het strand en heb ik dus geprobeerd fotos te uploaden maar dat lukt echt voor geen meter, dus dat heb ik een beetje opgegeven sorry.. Ik zit nu trouwens op de laptop van Emilie, heel handig! Djoe en Jaim waren in de tijd dat ik op de laptop zat 2 amerikaanse gozers tegengekomen en daar hadden ze mee afgesproken om samen te eten. Maar wat een typische amerikanen zeg, ik had altijd al een soort beeld van films enzovoort maar zij bevestigden dat helemaal. kon het totaal niet met ze vinden haha. Ze wouden ook spelletjes doen, bijvoorbeeld kingsen maar het kwam er practisch op neer dat je bij iedere kaart wel moest drinken, gelukkig zat ik aan de cola haha.

De 30e zou onze laatste dag zijn, we zijn naar de andere kant van het eiland gelopen, Coral Bay en daar is het veel mooier dan Long Beach en de zee is veel rustiger. Op Long Beach kan je bijna niet zwemmen want de current is heel sterk, er zijn al heel veel mensen bijna verdronken, dus ik ga alleen pootjebaden.. We hebben lekker op het strand van Coral Bay gehangen en hebben onze tassen ingepakt en' s avonds zijn we weer bij Panorama gaan eten. Tijdens het eten konden we een engelse film kijken dus dat was wel chill. Emilie was heel moe dus ging niet mee naar de bar.. Jaim, Djoe en ik wel. we kwamen weer allemaal mensen tegen die we zondag ook hadden gezien, en op een gegeven moment waren we met zn 10en ofzo, heel gezellig. We hebben nog met zn allen een shisha(waterpijp) gedeeld, ik wist niet eens dat ze dat hier ook hadden. En omdat we zo veel nieuwe mensen hadden ontmoet hebben we maar besloten om nog een dag te blijven.

De 31e maakte Emilie ons ' s ochtends wakker om te gaan want ze wist nog niks van ons besluit, en toen heeft ze ook besloten om te blijven.We zijn naar Coral Bay gegaan en kwamen erachter dat je ook nog naar andere minstrandjes kon lopen, die heel mooi en rustig zijn dus daar hebben we naar de zonsondergang gekeken. We hebben in het enige 5 sterrenhotel hier op Perhentian gegeten, voor 15 ringit kreeg je een vis, rijst, salade, dessert. kippensoep en onbeperkt sap. Dat is dus ongveer 3 euro.. Zo raar als je er bij nadenkt. S' avonds zijn we naar panorama gegaan en de black tips, een andere bar. Wat mij trouwens opvalt hier is dat je alleen maar Lady gaga hoort, en laat ik nou net een grafhekel aan haar hebben haha.,.

Nu is het 1 april, en ik ben op Long Beach gebleven en de anderen zijn naar Coral Bay, maar ik wou wel even rust.. Even weer een update, we zijn nu op Langkawi.. ' s middags wou ik gaan douchen, en toen had ik net mijn haar ingezeept, kwamen er alleen maar druppels uit de kraan, toen heb ik 30 min met druppels de shampoo uit mijn haar proberen te halen en toen stopte de douche er helemaal mee, heel fijn zat nog onder de zeep haha, en mijn handdoek is ook kwijtgeraakt? Zo vreemd, had hem opgehangen om te drogen met nog kleding en bikini enzo en mijn handdoek is gewoon spoorloos, maar gelukkig heeft jaims er 2 bij zich! Onze laatste nacht bij moonlight was echt drama, eerst zat er een sprinkhaan op onze klamboe, die durfde djoe nog weg te halen en daarna zagen we een spin, wij gillen! toen heeft emilie een maleisische gozer die daar werkte gehaald, maar hij kon de spin niet meer vinden(en hij was zo groot als een hand en heeeel snel!) en ' s nachts hadden we ratten, onze pringles bus was de helemaal aangevroten haha. We hadden ook een gekko in de douche, gerry the gecko en peter the purve.. iedereen gaf ze namen want die waren chill!

Op 2 april hebben we nog even gechilld op coral bay met de mensen die we ontmoet hadden, ik had een mars milkshake geprobeerd! Heel relaxt! Ze hebben hier ook een isotonic drankje, 100 plus dat is echt verslavend! De bootreis ging deze keer wel goed, ik was niet ziek want ik had een antireisziektepilletje genomen(dankje Femke!). We hadden in de haven alleen echt geen idee waar we heen moesten, toen hebben we maar de bus naar Jerteh genomen, en vanuit daar de nachtbus naar Kuala Perlis ofzo, waar je de boot naar Langkawi kon nemen. Emilie moesten we gedag zeggen, want die nam de bus naar Penang, heel jammer..

op 3 april kwamen we om 7 uur ' sochtends aan in Kuah, de grootste stad van langkawi, we waren kapot en hebben koffie/warme choco gedronken bij starbucks omdat de stoelen daar zo chill zijn haha! Toen heeft een taxichauffeur ons naar het stuk waar veel backpackers zitten gebracht, ik weet niet hoe het heet.. We logeren bij gecko guesthouse. We waren echt kapot van de reis, dus hebben wat gechilld en wat winkels bekeken, ik heb wat souvenirs gekocht:) ' s avonds gingen djoe en jaim nog wat drinken, maar ik heb gewoon gechilld, was te moe om iets te doen.

Vandaag (4 april) is het PASEN! DUS FIJNE PASEN! Ik heb niet eens een eitje voor ontbijt gegeten, maar een tuna sandwich.. hihi ' s middags heb ik wel een ei genomen;) We hebben de hele dag op het strand gelegen, maar het is het einde van het regenseizoen dus het wordt steeds maar warmer en warmer, als je 5 sec in de zon lag voelde het zoals het voelt als je in NL 3 uur in de zon ligt, of langer.. niet meer normaal. We zijn na de lunch naar het vliegveld te gaan om proberen een vlucht te boeken naar vietnam, maar dat moest je online doen..Dus nu gaan we even opzoek naar een vlucht!

Yvon

Ha schat! Bij gebrek aan foto's heb ik net ff op google earth gekeken naar Coral Bay, Perhentian. POTVERDOMME! en meer wil ik er niet over kwijt!!! Dikke zoen.

Jamie

Haha jaa ik weet het! Heerlijk, daarom zijn we hier ook al een week ipv 2 dagen haha!

mildred

oh ik ben zo jaloers op jullie, hier is alleen maar regen en storm, het lijkt wel of de herfst weer begint en in zandvoort stormt het altijd meer dan in haarlem.
Nou lekker genieten, maar zo te zien doen jullie dat wel, dikke xxxxxxxxx uit zandvoort

Max

heej pop, leuk dat er weer wat te lezen is
zo te horen heb je het wel naar je zin daar. Ben echt heel jaloers, hier is het echt net herfst. suc6 morgen met reizen hele dikke kus hvj

ps die amerikanen zijn dus egt springbreak style

Jamie

Jaa een kwam uit seatlle die viel wel mee maar die ander kwam uit the oc en die was echt springbreak haha!het word hier steeds beter weer,al 2 dagen geen regen!!leuk dat je reageert popje!

Sidney

jesus wat doen jullie veel zeg!
dat zou ik nog geen week volhouden:)

joleen

het klinkt allemaal geweldig!!! ik ben jaloers!! dat skype werkt niet echt he? anders kunnen we dat binnenkort ook even proberen! mis jullie wel! spreek jullie snel!
kuss!

Peet

He lieverd! Wat ben ik blij met die verhalen!!! Nu weet ik tenminste wat je doet en dat is wel heel veel, Helemaal leuk mop! Leuk he al die nieuwe mensen en ervaringen dat is echt iets voor jou! Maar jeem je kunt ook rijst eten ipv noodles toch? hahaha. Maar zo te lezen kom je niets te kort, ben wel een beetje jaloers hoor! Hier lijkt het wel herfst ipv lente, maar hebben nog hoop! Nou mop blijf schrijven, het doet ons in NL heel goed. Veel plezier globetrotter en geniet ervan! dikke kus ook aan de meiden en tot gauw! xxxx Peet

Loeki (kleine)

Hey Chica,
Klinkt erg leuk zeg! Maf he die warme tropische regenbuien, nou hier is de regen gewoon hartstikke koud!
Enjoy......

Jamie

Leuk! Al die reacties! Ik ben nu weer afgekickt van westers eten,wil alleen naar rijst haha! Ik ben vaochtend aangekomen op langkawi,we gaan hierna naar penang waarschijnlijk.zit nu op de wifi van m'n hostel maar kan op mijn iPod m'n blog niet bijwerken dus dat komt binnenkort weer!liefs x

Ramon de Munck

Heey leuk die verhalen! Je verteld het leuk!
Hoop dat het nog snel lukt met jullie foto' s!!
Wel chill dat ze veel wifi hebben daar! Jammer dat djoe dat niet heeft!
Gelukkig vind je het eten daar wel lekker! Want dat zal wel even wennen zijn!

Heel veel liefs! xxx

Esther tromp

Hai Jamie alleen via jouw blog hebben we een idee van hoe het met jullie gaat! van mijn eigenste dochter Djoe horen we bijna niets dus wij zijn heel blij met jouw week journaal! Wat maken jullie veel mee leuk hoor dat vergeet je nooit meer. Ik hoop dat het lukt met die vlucht naar Vietnam, gaan jullie via Penang of moeten jullie terug naar KL, ik ben benieuwd, dikke kus bart en es

Ramon de Munck

Djoe vertelde dat ze weer via KL gaan vliegen!!
x

Wilfred

Hoi Jamie, tante Li wil jouw bedanken voor je sms die je hebt vertuurd op haar verjaardag (4 april).
Zo te lezen is het best boeiend die trip en griezelig met die spinnen en zo. Je bent goed voorbereid maar Artis zeker niet bezocht. Leuke foto's en blog om te lezen. Goeie reis verder (ook voor jouw reigenoten) XXX Lia en Wilfred