Laatste week in Vietnam
Helaas alweer ons laatste weekje in Vietnam, morgenochtend gaan we naar Shenoukville in Cambodia voor een paar dagen, en dan willen we 1 dag Angkor Watt bezoeken en dan naar Thailand voor de laatste maand!
De 25e kwamen we om 6:00 's ochtends aan in Nha Trang en toen zijn we naar het backpackers hostel gelopen waar amanda,hannah en haley(die we kennen van Hanoi) en sam, jimmie en mittreal al waren.(mensen die we in Hoi An hebben ontmoet) We zijn heerlijk wakker geworden, terwijl we in de hangmatten luierden en ontbeten. Daarna hebben we rondgekeken en vooral winkels gezien haha! Mijn oude enkelbandje was in KL gesneuveld toen ik wegrende voor een aap, dus ik heb een nieuwe gekocht! Djoe en Jaim wouden een massage, maar ik had daar geen zin in maar wou ook niet wachten en niks doen, dus heb voor de eerste keer in mijn leven een manicure en pedicure gehad, heerlijk! en het kostte maar 4 euro! Mijn teennagels heb ik lichtroze gemaakt, en mijn handnagels... ORANJE! Om in de stemming voor koninginnedag te komen;) Daarna gingen we naar het strand, maar het was super warm als je op je handdoek op het strand lag verbrandde je levend en er waren geen bedjes meer.. Er was een Nederlands stel dat zeiltochtjes organiseerde dus toen zijn we dat maar gaan doen om af te koelen, we hebben veel gezien van Nha Trang want we zeilde langs de kust en de man heeft ons ook veel verteld dus dat was wel leuk! Toen we terugkwamen hoorde we dat de rest een booz cruise had geboekt voor de avond, ook voor ons. Het hield in dat we voor 300.000 dong onbeperkt konden eten en drinken. Wij besloten er een thema avond van te maken: Mexican Night! We hadden allemaal sombrero's op en een snor getekend, en waterpistolen gekocht. Al met al was het een hele leuke avond! Toen we terugkwamen heb ik mijn waterpistool aan een vietnamees jongetje van 4 gegeven, en hij was zo blij er mee! Heel lief! Ik heb nog even met hem gespeeld en was bijna van plan hem te adopteren hahaha!
De volgende dag werd ik sochtends al heel vroeg wakker maar ik voelde me goed gelukkig! Ik ben alvast naar het strand te gaan om te zorgen dat we bedjes hadden en Jaim en Djoe kwamen later! Djoe en Jaim kwamen aan met 100plus, het drankje wat we altijd in Maleisie dronken! Het was zo duur hier, maar heerlijk dus het geld waard haha! De zee was zo wild en eng, ik ging zwemmen om af te koelen maar ik kon er amper uitkomen, werd echt aangespoeld en weer teruggetrokken en uiteindelijk lukte het me om met een broekje vol met zand uit de zee te rennen haha! We hebben savonds lekker gepicknickd met toastjes met gouda kaas en fruit, en onze tas ingepakt want dinsdag begint de easyridertour voor 4 dagen!
We werden dinsdagochtend de 27e door Boa(jamie's chauffeur), Vu(Djoeah's chauffeur) en Si(mijn chauffeur) opgehaald bij het hostel. Onze tassen werden in een stevige zak gestopt en achterop gebonden. We gingen eerst koffie drinken(ik natuurlijk niet, bah koffie!)en Boa legde uit waar we heen gingen, hij spreekt het beste engels namelijk.Daarna gingen we op weg, op het begin was het echt wennen en doodeng, vooral door de bergen omdat de bochten zo scherp zijn kon ik echt wel huilen(heb ik stiekem ook gedaan.)Op een gegeven moment gingen ze tanken en konden wij even rondkijken in een vissersdorpje, ze hadden allemaal dezelfde bootjes! Wel leuk om te zien maar het stond zo erg! haha! Daarna gingen we naar een steenbakkerij, er werken daar alleen maar vrouwen voor 16 dollar per maand, onwerkelijk! Ze sjouwen natte aarde in een machine en dan komt het eruit als steen, dan leggen ze het te drogen en dan versjouwen ze het naar een oven en daar wordt het gebakken en dan zijn de stenen klaar. Toen gingen we weer verder op weg en stopten we bij een koffieplantage, met allemaal koffiebomen en legde ze uit hoe koffie werd gemaakt, best interresant om te weten! Rond 17:00 kwamen we aan in de jungle waar we sliepen die nacht, we hadden een prima huisje en er waren gelukkig geen beestjes! Het avondeten was heel gezellig, we waren met onze easyriders aan een tafel en hadden allemaal rijst, soep, vlees, vis en van alles op tafel staan, veel te veel natuurlijk! Er liepen ook echt 20 puppies rond! Zo lief, Jaim is verliefd geworden op een maar we konden hem helaas niet meenemen..
De volgende dag hebben we om 09:00 ontbeten en zijn we op de motor naar een waterval gereden, hij was zo gigantisch! Echt ongelooflijk om te zien, we konden bij de waterval zelf niet zwemmen want daar was de stroming te sterk maar in een afgesloten meertje ernaast hebben we wel gezwommen, het water was ijskoud echt heerlijk! Daarna gingen we naar The village (een arm dorpje) waar we die nacht zouden slapen, er waren allemaal houten hutten waar de mensen woonden en wij hadden onze eigen hut waar we sliepen, er lagen alleen matrassen in haha! We hadden voetballen, haarspeldjes en snoep gekocht om uit te delen aan de kinderen dus dat hadden we gedaan, heel leuk! Maar ook dubbel want we voelden ons echt zo van, kijk ons nou wij zijn rijk en kunnen spullen weggeven, maar de kinderen waren heel blij gelukkig!Er was een straat en daar stonden alle huizen aan, en op die straat liepen olifanten die gebruikt werden voor het landwerk en soms om toeristen op te laten rijden, ze deden gelukkig niets! ook liepen er allemaal koeien, kippen, varkens, biggetjes, kippen en honden los zo apart! Slapen ging die nacht voor geen meter want het was zo warm en heel lawaaierig..
De volgende dag sliepen we heerlijk in een resort, dus daar zijn we sochtends heen gereden en hebben we onze spullen gedumpt, we hebben bij het zwembad gelegen maar dat was zo warm! En ik kon niet echt in de zon want ik was de eerste dag van de tour me vergeten in te smeren dus mijn neus en benen waren verbrand. (mijn neus is verveld en je ziet het nu gelukkig amper meer!) Nadat we gerelaxed hadden gingen we naar een ander dorpje met de motor, dat was veel armer en daar hebben we de snoepjes die we overhadden uitgedeeld en heel veel fotos gemaakt van al die mooie kindjes. Toen gingen we met een heel oud, wankel, houten bootje naar de overkant terug.. (we zijn met de motor erheen gereden.) Maar dat was eigenlijk helemaal niet chill haha, we moesten heel stil zitten en het was bloedheet.. We zagen nog koeien door het water lopen, met hun herder erachteraan in een boot haha. En er was een man die roeide met zijn beide voeten, zo vreemd! Toen we aanmeerden liep er een hond over de aangemeerde boten aan en stak zijn hoofd in het water en ving een vis! Zo apart! Daarna hebben we in het dorpje waar we hadden geslapen weer wat gegeten, ze hadden gewoon een normaal restaurant voor de toeristen. Op de terugweg naar het resort stopten we bij een karaoke bar maar ze hadden alleen maar vietnamese muziek dus dat was niet zo leuk, toen zijn we maar gaan slapen.
Ons laatste dagje begon vroeg, om 6:00 ging de wekker en gingen we ontbijten. We moesten rijden naar Dalat en dat was iets van 6 uur.. Onderweg stopten we om te zien hoe zijde gemaakt word, van rupsen! Die kokonnen en dat laten ze weken en van die draden die eraf komen spinnen ze zijde! We moesten een heel stuk door de bergen en toen kreeg ik een paniekaanval, ik weet zeker dat dit de eerste en laatste keer in mijn leven was dat ik op een motor zat, maar het was het waard!Van dalat hebben we niet veel gezien want het laatste uur op de motor regende het, dus we hebben even ons omgekleed en thee gedronken en soep gegeten terwijl we op de bus wachten naar Saigon. Om 3 uur gingen we de bus in en om 9 uur reden we saigon in en toen begon het vuurwerk! Een hartelijk onthaal! In nederland misten we koninginnedag maar in Saigon kregen we er independence day voor terug! Toen we opzoek waren naar een hostel zagen we amanda, hayley, hannah enzovoort zitten! Zo leuk we wisten namelijk niet dat zij ook in Saigon waren! We hebben met hun gegeten en een drankje gedaan.
Vandaag hebben we gerelaxed en een beetje gewinkeld, dat is zon beetje traditie geworden de laatste paar dagen in een land. En we hebben onze eerste malariapil genomen, die moet je 1 dag van tevoren nemen namelijk..
Volgende update komt waarschijnlijk uit Thailand, de tijd vliegt!!!!
(Saigon is trouwens hetzelfde als Ho CHi Minh, de hoofdstad;))
Liefs xxxx
Heeej lieverd, wat zijn jullie toch snel door vietnam gegaan zo te lezen was de motortocht echt de moeite waard (op je angst na dan) Veel plezier de komende week in cambodia, en we zijn al op de helft. Hopen dat jullie niet ziek worden van de malaria pillen.
Hele dikke kus en de groeten aan de rest
Krijg trouwens nu net je mailtje binnen :)
Hé mop, wat gaat de tijd toch snel. De helft van je reistijd zit er al op en zo aan de foto's en je verhalen te zien geniet je er erg van. Ik vind het knap dat je trouw elke week je verhaal doet op 't internet. Hartstikke fijn. We genieten zo een beetje mee. Ik ben heel benieuwd hoe Thailand jullie gaat bevallen. Dikke zoen van Von, ook van Paul en Sid
Hoi mop! Wat een verhaal weer!!!! Heerlijk! Ik heb je net al gesproken dus heb nu ff weinig te zeggen behalve dat ik het heel te gek vind dat jullie dit allemaal doen!!!! Heel veel plezier in Cambodja en Thailand! Dikke kus Peetxxxxxx
Hee Jamie,
Hartstikke leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Het klinkt als 1 groot avontuur, cool hoor!! Have fun in Thailand en pas op voor die zon he....
Dikke zoen van mij en Mich
Hoi Jeem, het is alweer even geleden maar nog hartelijk bedankt voor m'n verjaardags sms. Waren op Bru en s'nachts ging de piep van de gsm. Dus je was de eerste! En dat van zover uit Vietnam! Heel leuk. Lees net je te gekke reisverhaal. Blij toe om van jullie te lezen want, m'n wirelessverbinding was defect zodat ik 14 dagen zonder internet hebt gezeten, bah! Sinds vandaag weer herstelt dus contact. Dus nu op naar Thailand, als ik alleen al aan dat lekkere eten denk...... zou bijna zeggen bewaar wat voor ons ha,ha.
Nog heel veel plezier en iets minder felle zon a.u.b. tot je volgende nieuws uit het verre oosten. Kus Wilfred en Lia.