jamiebetz.reismee.nl

Thailand

Hoi allemaal! Een verhaal uit het bloedhete thailand!

De 15e hebben we angkor watt met zonsopgang bekeken, dat was adembenemend,zo mooi! en daarna hebben we de bus naar Bangkok genomen. We hebben bij de Mcdonalds gegeten, haha heel fout en daarna wat gaan drinken om op saar te wachten. Om 01:00 belde saar dat ze er was en toen hebben we haar opgehaald, heel leuk dat saar er nu ook bij is! Er was niet veel te doen in Bangkok aangezien de situatie, we konden alleen maar op kho san road blijven, dat is het toeristisch en niet gevaarlijk, dus het enige wat we deden was shoppen en uitgaan! En natuurlijk bijpraten met saartje.

De 17e namen we de bus richting Chiang Mai, en de 18e kwamen we daar aan. We hebben wat rondgelopen maar we konden het centrum niet echt vinden dus toen hebben we scooters gehuurd met zn vieren en zijn we rond gaan rijden. We wouden naar een tempel in de bergen, maar het begon te miezeren dus toen hebben we besloten om maar terug te rijden. We hebben een beetje gechilld, wat onze hobby is geworden en 's avonds zijn we uitgegaan.

de 19e zijn we achterin een truck naar het tigerkingdom gereden, we hebben besloten om de allerkleinste tijgers van 1 maand oud en de allegrootste tijgers te gaan bekijken! Het was zoo leuk en onwerkelijk, je kon ze aaien en spelen met de kleintjes en op de grote kon je liggen, een hele leuke ervaring! Veel fotos gemaakt ook natuurlijk! 'S avonds wouden we naar de night market maar die was dicht, we vroegen waarom en we kregen te horen dat er een hotel in brand was gestoken door de red shirts en dat er een avondklok was vanaf 8 uur.. we zijn in ons hotel gaan zitten, en we konden via het balkon de straat zijn maar hebben niks gemerkt van geweld of rellen. De volgende dag hoorden we dat er ook nog een bom was afgegaan, maar het geweld is soms dus heel dichtbij maar we merken er niks van.

de 20e zijn we naar Pai gegaan, een heel relaxt stadje in de bergen (gelukkig wel warm). We hebben een scooter gehuurd maar het was al rond vijfen, dus we hebben wat rondgereden, wat gegeten en gedronken en ik heb een olifantentour geboekt. Ik ging heel vroeg naar bed want moest de volgende dag vroeg opstaan.

De 21e ben ik met mijn scooter naar Thom's elefant park gereden, en om 9:00 gingen we op weg, ik moest via zijn poot op de olifant klimmen, hij was zo groot! Ik zat op zijn nek achter zijn oren op zijn blote rug, heel leuk! Het kietelde wel heel erg want ze hebben allemaal haren, en soms sloeg hij met zijn oren de vliegen weg maar dan sloeg hij tegen mijn benen aan en dat deed ook pijn haha, maar het was het waard! We reden over hele kleine rotswegen, zo bijzonder dat ze daar kunnen lopen, en ook op hele steile hellingen! We gingen ook met ze zwemmen en spelen, ze schudden met hun kop zodat je eraf viel en spuwden water met hun slurf heel leuk! Djoe, Saar en Jaim wouden dit niet doen dus ik was in mijn eentje maar daarna heb ik samen met hun een heel oud chinees dorpje bezocht, dat was leuk om te zien.

De 22e vertrokken we vanaf Pai met de minibus naar Chiang Mai, daar namen we 's middags de trein naar bangkok, en de 23e moesten we ' s ochtends overstappen vanaf bangkok op de trein naar Surat Thani. Vanaf daar namen we een minibus naar Krabi en daar kwamen we ' s avonds aan dus moesten we blivjen slapen, we hebben een hostel geboekt en zijn gaan douchen. Ik had mijn telefoon opgeladen maar toen we weggingen om 22:00 om te eten haalde ik mijn telefoon eruit maar liet mijn oplader in het stopcontact. Toen we wat hadden gegeten en gedronken en rond 00:00 terugkwamen in ons hostel waren onze spullen overhoopgehaald, en mijn telefoonoplader,ipod en camera gestolen. Echt klote, gelukkig van de andere meiden niks! Gelukkig is het maar materiaal en wordt het hopelijk vergoedt!

De 24e namen we ' s ochtends de boot naar Koh Phi Phi, we hebben een leuk hosteltje gezocht en hebben een beetje rondgelopen en hebben massages, manicures en pedicures genomen haha! Vandaag hebben we op het strand gelegen en de boot naar Koh Pha Ngang geboekt, daar gaan we de 27e heen!

Nog 3 weekjes genieten en dan ben ik weer thuis! Liefs xx

roos

Wat schattig die tijgertjes! :) Geniet ze nog ff drie weekjes & pas goed op jullie zelf! Moet je geen aangifte doen ergens bij een politiebureautje in Thailand van je i-pod voor de verzekering, dat je iets van een buitenlands briefje/documentje hebt wat je in NL kan overhandigen voor de verzekering? Heel veel plezier de laatste weken! Maar dat komt vast wel goed aan je verhalen te lezen! XXjes

Peet

Hoi mop! Ben net terug uit Belgie dus heb net je blob gelezen en het was weer heel leuk om te lezen! Te gek he die olifanten lijkt me heerlijk om zo hoog te zitten en te spelen met die giganten! Geniet nog maar lekker de laatste weken en haal er uit wat er in zit! Heel veel kussen Peet

Max

heee lieverd, geniet van de eilanden lekker uitrusten na al dat gereis. Je hebt weer een leuk verhaal geschreven :) Veel succes met de visarun en heeel veel plezier op de half/full moon party hele dikke zoen en tot over precies 3 weken (L)

esther tromp

He die Jaim
Nog een weekje en dan zijn jullie weer terug,als je zo terug leest wat jullie allemaal gedaan en gezien hebben, zou je eerder denken dat jullie 6 maanden weg geweest zijn!
Ik heb met veel plezier je verhalen gelezen en vind het knap dat jij dat als enige het volgehouden hebt! Nog een fijne laatste week en ik zie je in FRFRT!