Cambodia
Hoi allemaal! Sorry dat ik zo lang geen update heb geplaatst, maar er valt ook niet heel veel te vertellen haha!
2 mei zijn we met de bus van Saigon naar Sihanoukville gegaan, daar kwamen we s avonds aan. De geldeenheid hier is riel, maar je kan eigenlijk overal in dollars betalen, uit de atm komen ook dollars. We zijn van 2 mei tot 12 mei in Sihanoukville geweest, veel te lang! De eerste paar dagen waren heerlijk, lekker uitgerust en gefeest. Er zijn hier alleen helaas veel sextoeristen, vieze oude westerlingen of russen, die met hele jonge cambodiaanse meisjes omgaan. En op het strand zijn heel veel kinderen die armbandjes,manicures,pedicures, massages enzovoort verkopen. Je kan echt niet op je gemakje op het strand liggen helaas.
De kinderen op het strand zijn ook heel naar, ze vragen zo vaak of je wat wilt kopen en als je nee zegt vragen ze of je wil beloven dat je het dan de volgende keer bij hun koopt, stel je zegt ja en je koopt van iemand anders wat, dan herinneren zei zich dat en word je vol uitgescholden, hun motto is if you lie you die, echt belachelijk!
Op 7 mei hebben we een tour gedaan naar bamboo eiland, dat was heel leuk en lekker rustig! De zee in Sihanoukville is heel viezig, dus daar kan je niet zwemmen. Maar op bamboo eiland was hij heel mooi en kon je heel ver doorlopen, er waren alleen heel veel zee-egels en het is geen pretje om daarop te gaan staan, gelukkig is dat niet gebeurd haha! We hadden een bungalow, maar helaas zat mn bed vol met rode mieren, dus slapen ging voor geen meter helaas. Rond de 8e werd het al een beetje saai om in Sihanoukville te zijn, álweer uit, álweer op het strand liggen, álweer winkelen! Haha!
Djoe en ik hadden voor de 10e een busticket naar Phonm Penh geboekt, en Jaim was van plan om nog langer te blijven want die vond het wel leuk. Helaas werd ik de 10e rillend wakker (in onze snikhete bungalow) en had ik 39.5 graden koorts, weggaan ging dus niet:( Ik heb 2 dagen op bed gelegen en niks gedaan en de 12e voelde ik me weer beter dus toen konden djoe en ik eindelijk weg uit Sihanoukville! (yeah;)haha)Toen de bus bijna wegreed kwam djoe erachter dat ze haar ipod en paspoort op de kamer had laten liggen, gelukkig heeft ze nog tijd gehad om ze op te halen en waren ze niet gestolen, echt geluk!
In Phonm Penh hebben we in een hostel geslapen (number 9) dat op het water stond, heel grappig! We zijn de 13e vroeg opgestaan en zijn naar het s-21 museum gegaan, dat was 30 jaar geleden in de tijd van de khmer rouge een martelingsmuseum, heel ziek om te zien wat daar gebeurde!De khmer rouge heeft miljoenen mensen vermoord die te veel invloed hadden of te slim waren, inclusief hun familie uit angst voor eerwraak omdat ze een staatsgreep wilden plegen onder leiding van Pol Pot. In de s-21 werden moeders met babys gemarteld en soms zelfs vermoord! Daarna gingen we naar de killing fields waar de mensen vanuit de s-21 heen vervoerd werden en geliquedeert werden, de killing fields zijn in 1980 pas gesloten, kan je je dat voorstellen? Er lagen nog kledingstukken, tanden en botten op de grond, om ziek van te worden en helaas werd Djoe dat ook. Ik ben weer helemaal beter en Djoe kreeg die dag hetzelfde als mij, dus we hebben alles wel een beetje snel bekeken. Eenmaal terug is djoe lekker gaan slapen en heb ik wat films op mn ipod laten zetten.We hebben savonds nog een filmpje gekeken, en djoe voelde zich gelukkig al ietsjes beter.
Vandaag hebben we de bus naar Seim Riep genomen en daar zijn we een paar uur geleden aangekomen, en Djoe is gelukkig weer helemaal beter, ze had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. We slapen in een hostel waar het 1 dollar per nacht is, niet normaal goedkoop! Morgenochtend om 5 uur gaan we naar Angkor Watt om er te zijn met zonsopgang want dat schijnt heel mooi te zijn! Dan nemen we om 12 uur de bus naar bangkok, en daar meeten we met Jamie en Saar! Heel leuk om Saar weer te zijn! We gaan 1 nacht in bangkok slapen, en we hebben op internet gekeken en de situatie is redelijk stabiel, en daarna gaan we naar Chiang Mai!
Zal snel weer laten weten hoe het in thailand is!!
Liefs Jamie! (die over een maand weer thuis is!)
Arme jij en arme Djoe! Gelukkig maar dat jullie allebei weer beter zijn :).
Heel veel plezier meisjes en laat maar wat horen als jullie in Thailand zijn!
Liefs en zoenen!!
heej lieverd, gelukkig zijn jullie weer beter! Dat is voor ons ook weer een hele geruststelling, veel plezier de laatste maand in thailand. Maak er wat moois van de komende 27 dagen en doe alle leuke dingen die je graag wilt doen. Nog eventjes en je reis zit er weer op, en dan zijn we weer lekker bij elkaar. Ik ga vanavond bij peet eten als ik terug ben zal ik je even een mail sturen dan ben je weer op de hoogte.
Geniet er nog even van, als je terug bent gaan we er een leuke zomer van maken (al is het zomerse weer hier nog ver te zoeken)
hele dikke zoen
ps ik begin je nu toch wel heel erg te missen
hele dikke
Hee meid,
Heb begrepen dat je intussen weg bent uit Bangkok, gelukkig!! Passen jullie goed op jezelf en elkaar daar?!
En geniet verder natuurlijk heel erg van je laatste maand...
Liefs Loeki
Hoi Jaim
Nog net je blog kunnen lezen voordat wij naar Greece vertrekken, ik was hem door alle consternatie helemaal vergeten.Hoop dat alles snel rustig word en jullie weer wat easier kunnen rondreizen. ik spreek Djoe regelmatig maar toch altijd weer verassend leuk je blog te lezen! Liefs en take care xxx
kon op een of andere manier niet op je blog komen dus moest ik het met verhalen doen van peet.hoop dat je snel uit bangkok bent .lieverd geniet nog maar en niet meer ziek worden hoor.zou wel even om een hoekje willen kijken veel liefs Loeki