5e week in Vietnam
Hoi Allemaal! Even een snelle update vanaf Hanoi, want over 30 min. moet ik in de taxi stappen om naar het station te gaan voor de trein naar Sapa (8 uur!).
We zijn maandagavond 14-4 naar het vliegveld van KL gegaan om 21:00 want dat was de laatste bus, slapen ging slecht want het was druk, dus we hebben ons vermaakt met potjes Uno(natuurlijk won ik, 527 punten!;)) en rondgeraced op bagagekarretjes om en om, haha!
13-4 kwamen we na een lange nacht zonder slaap om 9 uur ' s ochtends lokale tijd aan in Hanoi, wat een cultuurshock! Er zijn geen verkeersregels, scootertjes zijn er miljoenen van en het is helemaal nog niet verwesterd.. We namen vanaf het vliegveld een minibus en we wouden naar het hostel drift, dat was ons aangeraden. We moesten extra betalen om daarheen gebracht te worden, maar wij vonden het prima want we waren moe en sagerijnig. Uiteindelijk werd ons verteld dat drift vol was en dat ze ons naar een ander hostel zouden brengen, maar die mensen in dat hostel waren zo onrespectvol dat we zelf maar een hostel zijn gaan zoeken.We hebben gebrunchd bij een frans restaurant en zijn gaan rondlopen, maar dat was zo vermoeiend! We zijn lekker vroeg gaan slapen, na heerlijk op straat bij een tentje te hebben gegeten. 25.000 dong is trouwens 1 euro, heel moeilijk om om te rekenen!
De volgende dag hebben we als ontbijt een broodje ei bij een straatkraampje gehaald en hebben we een scootertaxi(scooter waar je achterop zit)genomen naar de Hao Lo prison, een gevangenins waar tijdens de oorlog veel amerikanen zaten, het is nu een museum. Na wat rondgelopen hebben we een kaart van Hanoi gekocht en hebben we scootertaxi' s gehuurd voor 3 uur, we zijn naar een kerkje(djoe had een shortje aan en mocht niet naar binnen,haha)geweest en een tempel, en vooral gewoon de stad doorgereden, het was een ervaring om achterop te zitten in het drukke verkeer! Helaas hadden we op het eind een miscommunicatie over het geld, wij dachten 300.000 voor zn drieen, wij dachten p.p. Uiteindelijk hebebn we 400.000 betaald en zijn we er goed vanaf gekomen!
Toen zijn we naar een straat vol schoenenwinkels gegaan en hebben we schoenen geshopt, ik 1 paar en Djoe ook en je raadt het al Jaim 2 paar (en ze had al 1 paar in Maleisei gekocht!). Na het shoppen hebben we een taartje gegeten omdat Jaim haar moeder jarig was!'s avonds nodigden mensen van ons hostel ons uit om mee te gaan naar Halong Bay donderdag, dus dat hebben we geboekt! Ik heb ook een nieuwe mobiel gekocht, was wel nodgi! een samsung corby txt voor 95 euro, die is in NL denk ik 200 ong?
Donderdag moesten we vroeg opstaan om om 8:30 te bus naar de haven te nemen in Halong city, we zaten heel hoog en vlakbij china dus het was ijskoud! Gelukkig heb ik ook warme kleding! We zaten op een grote, oude houten boot genaamd de Halong party cruiser! Yeah!
Eenmaal op de boot kregen we een redelijke lunch en toen gingen we naar een grot varen, je moest eerst een lange trap oplopen en dan kwam je in een onwijs grote grot, heel mooi om te zien! En helemaal niet eng, wat ik eerst wel altijd vond~Toen vaarden we met de boot naar een drijvend stadje, zo vreemd om te zien! er kwamen allemaal bootjes naar ons toe die fruit verkochten, Djoe en Jaim hadden minibanaantjes gekocht, heel lief!
De drank was heel duur op de boot, een biertje was 2 euro, dus ik had op de hele dag 4 bier gedronken maar sommige mensen hadden drank meegenomen en waren heel dronken, dus het was een leuk feestje ' s avonds! Onze gids was ook leuk, een nerveus verlegen vietnameesje genaamd tim, iedereen riep de hele tijd TIMMIEEE! haha.
Vrijdagochtend werd ik al om 6 uur ' s ochtends wakker omdat mijn cabin naast de motor zat, dus ik trilde letterlijk mijn bed uit. We hebben ontbeten en konden een half uurtje kajakken, dat was vet langs allemaal grote rotsen in zee! Toen gingen we terug naar Hanoi, de reis duurde lang en we moesten vaak wachten dus we zijn hier pas om 5 uur aangekomen.
Nu zijn we aan het wachten op de Taxi naar het station, morgenochtend 6 uur komen we aan in Sapa, dat bekend staan om zijn rijstvelden en daar blijven we tot zondag, dan gaan we waarschijnlijk met de nachttrein naar Hue!
Liefs xxx
:) leuk verhaal jamie! groetjes aan jaimster en Djoe xx
Leuke verhalen inderdaad, wat ondernemen jullie veel zeg. heel veel plezier in Sapa suc6 in de nachttrein dikke kus x
Nou Jaim die sagerijnigheid is anders niet te merken in je verhalen hoor! ik vind het super dat jullie zo reislustig zijn en logisch dat dat af en toe vermoeiend is.Ik hoorde dat jullie via Cambodja (Angor Wat) doorreizen naar Thailand Staat al jaren op mijn verlanglijstje echt te gek.ik ben benieuwd naar alle foto's, plezier en take care,xx
Hoi Mop! Wat lijkt Vietnam mij leuk!!!!!! En vooral die rijstvelden, die ken ik alleen van de films. Volgens mij hebben jullie ontzettende lol samen en dat doet mij heel erg goed! En wat lees ik je bent over je "rotsvrees"? Te gek mop, je bent dus niet meer dat kleine meisje hahahaha! Gaan we snel weer skypen? Wil je wel weer heel graag zien. Hele dikke kus van mij en ook aan de meiden XXXXXXXX
ik (Belle) en je ouweheer hebben net effe je blog gelezen en ik vind t supertof wat je doet en ben ook een beetje jalours op je. je pa vindt t een beetje eng met al die apen en afgronden enzo!!! Belle is te mailen via [email protected] wens je ongelooflijk veel plezier enwordt graag op de hoogte gehouden van je bevindingen. t ga je goed!!!
Jaim, jaim,wat leuk om dat een beetje mee te beleven heb bijna zin om even om een hoekje te kijken Grappig hoe j dat soort dingen beleefd terwijl wij hier nog achter een bordje boerenkool zitten.ik krijg zowaar ervaring om hier en daar blogs te lezen en ze boeien me geniet ervan en schrijven blijven hoor want ik verslind ze liefs van loeki